Trees Ruijs Huijs-museum

Trees Ruijs Huijs-museum

Maandag 15 januari bezochten wij het Trees Ruijs Huijs-museum in Carbon6 in Heerlen. Deze bijzondere expositie is echt de moeite waard gebleken en zeker een bezoek waard.
 
Na een kort diner in de bistro, goed verzorgd door cateraar Hemelse Soep, bezochten we aansluitend het Trees Ruijs Huijs-museum. De rondleiding werd verzorgd door Gijs den Boer die ons een inkijk heeft gegeven in het leven van Trees Ruijs.
 
Informatie van de website:
“Haar persoonlijke ontwikkeling is onlosmakelijk verbonden met gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis. Haar jeugdjaren beleefde ze in koloniaal Nederlands-Indië. Daar maakte ze de Tweede Wereldoorlog mee en verbleef in het Jappenkamp. Na terugkeer in Nederland beleefde ze de tijd na de oorlog met de wederopbouw van Nederland. Toen waren er de zestiger en zeventiger jaren met hun vrouwenemancipatie, ontkerkelijking en individualisering. En vervolgens het leven van een Hollandse familie in een Limburgs dorp met zijn eigen tradities en cultuur. Al deze indrukken van buiten moest ze vertalen in haar eigen leven en drukte ze uit in haar artistieke werk. Haar werk kreeg daardoor een unieke diepgang. Haar werk nodigt ons uit om als in een spiegel je eigen persoonlijke levensverhaal te herkennen. Roept op tot bezinnen en dialoog met jezelf. En met anderen het gesprek aan te gaan over thema’s, zoals conflict, spiritualiteit, emancipatie, traditie, de relatie met jezelf en met de wereld om je heen. Ongeacht leeftijd of herkomst; Trees pakt je bij de strot en zet je aan het denken.”
 
 

Deel deze post