Paëlla eten bij Hans & Agnes
“Wij zijn al 3 dagen aan het inkopen en alles aan het voorbereiden” zei Agnes, de vrouw van ons lid Hans, toen wij aankwamen in de sfeervolle tuin die er prachtig en vol in de bloei bijstond. Het briefje in het Spaans op de voordeur leidde ons via een smal paadje naar de tuin achter het huis. “3 dagen?” zeiden wij in koor.... “voor een pan paëlla?” “Ja”, zei Agnes met een knipoog, “je kent Hans toch?”. Nou.... Hans, Agnes, Marieke, Jan-Pieter (de man van Marieke) en Marjan.... jullie hebben geen dag te weinig voorbereid! Het was zo ontzettend lekker allemaal!! Jullie verrasten ons bij binnenkomst al met een heerlijk glaasje bubbels en daarna kwamen de heerlijke zelfgemaakte voorgerechten voorbij: een rolmopsje met gegrilde paprika en olijf, een stukje haring met een zure bommetje, verse gazpacho en een stokbroodje belegd met kool en ansjovis. Heerlijke starters waarvan wij smulden bij de ondergaande zon en jullie voldaan toekeken (en meesmulden). Daarna volgde het spektakelstuk wat live (!) door Hans en Jan-Pieter werd voorbereid. Marieke, Agnes en Marjan hadden alle ingrediënten op de tafel klaargezet en de mannen kookten met flair en verve dit 3-sterrenwaardige gerecht: verse paëlla met malse kippetjes en onderdelen van Flappie en een versie voor de vegetariërs met witvis, zalm en mosselen. Het geurde zo heerlijk, dat wij al vroeg in de rij stonden om ons bordje vol te scheppen. Tot op de laatste korrel was opgegeten, zelfs hond Sandy was te laat. Een verfrissend toetje completeerde deze Kiwanis Heerlen-zomeravond.
Hans, Agnes, Marieke, Jan-Pieter en Marjan: dank voor deze bijzonder heerlijke BBQ!! Wij hadden het niet willen missen en wij opteren meteen voor volgend jaar juli (augustus mag ook). En uiteraard bedankt Hans en Agnes voor jullie gastvrijheid. Wij hebben genoten van de sfeer en de tuin stond er prachtig bij! Met een goed gevulde maag gaan wij genieten van een hele fijne zomer!! Tot snel allemaal!
Deel deze post