Afscheid zittend bestuur door de installatie van het nieuwe bestuur

Afscheid zittend bestuur door de installatie van het nieuwe bestuur

Afgelopen maandag heeft Marieke Maussen de voorzittershamer van Jeannette Hommes van Kiwanis Heerlen overgenomen en zijn er 3 nieuwe leden geïnstalleerd. Een kort gesprek met Marieke en Jeannette.
 
Jeannette, het is zover! Jouw voorzitterschap zit erop. Wat is er terechtgekomen van jullie idealen in deze roerige coronatijd?
Bij de start van onze bestuursperiode was ons doel om het ledenaantal tot 20 te laten groeien plus projecten te organiseren met als opbrengstbestemming kinderen in Parkstad. Voldaan kunnen we constateren dat we in de vergadering van gisteren 3 nieuwe leden hebben geïnstalleerd. Ook hebben we vorig jaar een cheque kunnen uitreiken aan Stichting Leergeld Heerlen. Dit was de opbrengst van een geslaagde Nachtsafari in januari 2020 in de bossen van Schinveld. Voor het landelijke Kiwanis lustrum project “Het Vergeten Kind” hebben we ook een mooi bedrag bij elkaar gekregen, dankzij ons lid Ron Waumans die een geweldige, digitale muzieklezing heeft gegeven met als titel “De bakermat van de moderne muziek: Het zuiden van de USA”. Wij mogen constateren dat wij dus niet stil hebben gezeten tijdens de coronaperiode. Ik geef de hamer dan ook met een voldaan en goed gevoel over aan Marieke!
 
Marieke, jij staat met je team de komende 2 jaar aan het roer. Wat zijn jullie plannen?
De fysieke ontmoetingen hebben we erg gemist, afgelopen jaar was er toch ook veel digitaal. Ik kijk er dus vooral naar uit om komend bestuursjaar de thema-avonden te hervatten. Hierbij organiseert een van onze leden een bijeenkomst op locatie naar keuze en met een thema dat past bij het lid, bijvoorbeeld op basis van werk, een passie of hobby. Dit is onze manier om iemand nog beter te leren kennen én op deze manier maken wij kennis met uiteenlopende en vaak onbekende onderwerpen in onze regio. Uiteraard vergaderen wij ook over onze projecten maar dat proberen wij zo kort mogelijk te doen.
 
Verder is ons doel het organiseren van een toonaangevend project waarbij mensen in de regio kennis kunnen maken met Kiwanis Heerlen en wij weer een goed doel ten behoeve van kinderen in Parkstad kunnen steunen. Maar daarover volgt binnenkort meer. Het zou in ieder geval mooi zijn als de uitvoering van een succesvol project hand in hand kan gaan met nieuwe leden. Over nieuwe leden gesproken: Jeannette en haar team hebben 3 nieuwe leden mogen installeren gisteren. Fantastisch! Wij beginnen onze termijn dus met een mooie groep mensen. Dank daarvoor Jeannette! Dat inspireert ons allen. Wij hebben er ontzettend veel zin in!
 

Deel deze post